VVD kritisch over poppodium in oude postkantoor

Tijdens de politieke avond van 20 november jl. werden de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het oude postkantoor besproken. In het debat heeft de VVD Wageningen duidelijk gemaakt dat de gang van zaken bijzonder is.

VVD Steunfractielid Bjorn Blokzijl vindt het vreemd dat er eerst een haalbaarheidsstudie voor de betreffende locatie wordt gedaan met allerlei beperkende factoren – waarbij kunst & cultuur de bovenliggende functie moet zijn van de nieuwe invulling – en bij een negatieve uitkomst pas andere functies worden onderzocht. Blokzijl: “Wij steunen als VVD uiteraard kunst & cultuur in Wageningen – met in het bijzonder het muziekonderwijs – maar of dit wel past op een nieuwe en vooral dure plek, is de vraag. Ik vind het de verkeerde gang van zaken dat er niet naar een alternatieve en vooral minder prijzige locatie wordt gezocht”. Het waren juist de hoge kosten van de huur van het Venster die het

uiteindelijk de das heeft om gedaan, waarom dan wederom een groot risico nemen met het ontwikkelen van een peperdure locatie voor het huisvesten van muziekonderwijs en een poppodium? Volgens de VVD zijn er diverse alternatieven. Blokzijl: “Helaas heeft het college oogkleppen op en moet en zal kunst & cultuur én een poppodium zijn plek krijgen aan het Plantsoen”. Een goede financiële onderbouwing ontbreekt en ook op vragen daarover wordt ontwijkend geantwoord. Op 11 december wordt er in raadsvergadering een besluit genomen.