Jesse Van Deinsen

Goedendag,

Ik ben Jesse van Deinsen, en samen met mijn vrouw en zoontje woonachtig in Wageningen.

Mijn avontuur in de lokale politiek is begonnen omdat ik een actieve rol wil spelen in het verbeteren van mijn directe leefomgeving.

De lokale politiek is een bestuursorgaan waar een heel scala aan dingen besloten en geregeld wordt, en waar ik mijn steentje bij kan en wil dragen in de besluitvorming doormiddel van met een analytische blik gevraagd en ongevraagd mijn mening te geven en hopelijk ook oplossingen aan te dragen. Aan de zijlijn kijken en commentaar hebben is makkelijk maar nooit mijn manier van werken geweest.

Mijn interesses

Ik heb mij de afgelopen tijd vooral beziggehouden met de kwesties omtrent de milieu en energie transitie, echter ik heb een brede interesse en ben altijd opzoek naar iets waarmee ik een positieve bijdrage kan leveren. Dus ook bij deze een uitnodiging aan u, de lezer, om gerust contact op te nemen als u het ergens over wil hebben.

De keuze voor de VVD

Dit was een bewuste keuze die meerdere redenen had. Als eerste reden vrijheid, liberale waarde staan voor mij voor vrijheid van mijzelf en de ander. De vrijheid om jezelf te ontplooien, andere te helpen, jezelf te zijn en ook om de ander te laten. Een maatschappij is niet een snelweg zonder afritten waar je met zijn alle een kant op kan met een rotvaart. Een maatschappij is een netwerk van kronkelwegen die allemaal een andere bestemming moeten en kunnen hebben. En zo een wegennet vormt waar iedereen kan komen waar hij zich thuis voelt. Dat kan alleen als iedereen de vrijheid heeft om zelf zijn pad te kiezen, of zelfs de weg aan te leggen.

De andere reden en minstens zo belangrijk is dat ik mij thuis voel in de fractie, welke bestaat uit een diverse groep van mensen met allemaal een eigen mening en visie en die ook daar de ruimte voor neemt en krijgt. Men mag anders denken, en in deze levendige groep wordt er gekeken hoe de beste ideeën gebruikt kunnen worden.

Kortom de VVD past bij mij en iedereen die deze mooie stad en de medemens een warm hard toe draagt. 


note van de redactie: Jesse brengt ook veel humor in de fractie, zie Jesse als figurant hieronder: